O NAMA

Fuzija stilova, žanrova i potpuno neočekivanih muzičkih aranžmana, uz produkciju koja pomera granice – tako se ukratko može opisati Studio, novi muzički šou koji će vas, od 20. marta, svake subote od 22:50h na RTS držati prikovanim za male ekrane.

Pesme u Studiju izvode najveća muzička imena regiona, a svaku ćete čuti po prvi put, bilo da je reč o novim pesmama ili o starim hitovima – jer svaka pesma će biti izvedena u potpuno novom, neočekivanom aranžmanu: balade u R’n’B verziji, pop hitovi u rock stilu, starogradske pesme na novi način.

Studio će prikazati raznovrsnost i saradnju na muzičkoj sceni regiona, oslanjajući se na koncept prve regionalne dodele muzičkih priznanja, Music Awards Ceremony (MAC). MAC je iznedrio potrebu za nastankom vrhunskog televizijskog muzičkog programa, koji će, uz najviši nivo muzičke produkcije, učiniti da svaki nastup u emisiji postane jedinstveni umetnički izraz.

Kroz 14 emisija, u kojima učestvuje više od 40 poznatih regionalnih izvođača, gledaoci prate njihov stvaralački rad i svedoče nastajanju potpuno novih muzičih dela, tzv. “Studio numera”. Po prvi put će moći i da zavire “iza scene” i vide kako zapravo izgleda kreativni proces stvaranja pesama.

Studio je prva televizijska emisija koju potpisuje Skymusic, regionalni lider u oblasti produkcije i organizacije velikih muzičkih manifestacija i festivala kao što su Music Awards Ceremony, Exit, Belgrade Beer Fest, Music Week festival…

Prvi put u Srbiji, emisija će biti emitovana iz najnovijeg Skymusic-ovog TV studija 360 stepeni, koji će uz 3D maping i upotrebu projektora u svakom trenutku moći da promeni izgled i atmosferu. Spektakularna scena prečnika preko 20m sa LED ekranima višim od 5m, kreirana je tako da se celokupni vizuelni doživljaj prilagođava pesmama i aranžmanima, i adaptira prema svakom gostu. Aranžmani se rade u novom Skymusic-ovom kompleksu najsavremenijih audio studija, i angažovani su najbolji producenti, sound inženjeri i instrumentalisti.

Studio je nastao iz potrebe da se produkcijski podignu kapaciteti  regionalne muzičke scene, a u muzičkom smislu, predstavlja put koji prirodno i očekivano vodi ka ovogodišnjoj MAC ceremoniji.